06 22103517 | Medisch Centrum De Brug, Geerdinksweg 149, 7555 DL Hengelo | info@visiemotion.nl

Mindfulness

Tijdens de lockdown starten er geen mindfulnessgroepen. Zo gauw het weer verantwoord is worden de nieuwe data bekend gemaakt. Individuele begeleiding kan wel, bel gerust naar 06-22103517. Ken je dat: je komt met je auto aan bij je werk en denkt ineens: ‘Huh, ben ik er al?’ Je grijpt naar je kop koffie, waar geen koffie meer in zit? Je leeft op de automatische piloot en je bent je eigenlijk niet bewust van je handelingen. Je ‘bestaat’, maar ‘leeft’ niet.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is eigenlijk het tegenovergestelde van ‘leven op de automatische piloot’, mindfulness is leven in het ‘hier en nu’. Mindfulness betekent: bewust gewaar zijn van de ervaringen van moment tot moment zonder oordeel. Zodat je je bewust kunt zijn van je huidige ervaring. Met mindfulness sta je meer in het leven van moment tot moment. Er komt ruimte vrij om te kunnen genieten. Door jezelf te trainen en je gedachten te observeren, word je je meer bewust van je gedachten en kun je ze beter sturen.

Een betere balans

Steeds meer mensen, en ook bedrijven, beginnen de voordelen van mindfulness te ontdekken. Mindfulness stimuleert een betere balans tussen ons lichaam en onze geest. Met een aantal simpele oefeningen kun jij je al een stuk beter voelen. Mindfulness staat in het westen vooral bekend omdat de oefeningen helpen stress te verminderen. Daarnaast zijn er meerdere, wetenschappelijk bewezen, voordelen van mindfulness. Zo helpt mindfulness bij concentratieproblemen, slapeloosheid, depressies, angst, relatieproblemen, pijn en de omgang met verschillende emoties.

Mogelijkheden

Mindfulness wordt aangeboden in verschillende mogelijkheden:

Mindfulness vergoeding

Mindfulness kan in de meeste gevallen gedeeltelijk vergoed worden vanuit het aanvullende pakket.Vraag bij je zorgverzekering na of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. Hedwig Hilhorst is gecertificeerd categorie 1 trainer en aangesloten bij de VMBN

Meer trajecten

WIL JIJ OP WEG NAAR BALANS?

Ik help je graag.

Goed dat je ondersteuning vraagt! Heb je een specifieke vraag?
Neem gerust contact met me op.

  Je naam

  Je e-mailadres

  Telefoon

  Je bericht

  BENIEUWD WAT IK VOOR JE KAN BETEKENEN?

  Ik neem graag contact met je op.

  Maak een afspraak