06 22103517 | Medisch Centrum De Brug, Geerdinksweg 149, 7555 DL Hengelo | info@visiemotion.nl

Compassietraining

Voor de meer ervaren mindfulnessbeoefenaars bestaat er een vervolgtraining: de compassietraining. Hierin worden oefeningen en begeleiding aangeboden om gezonder om te gaan met overmatige zelfkritiek, die onnodige emotionele pijn kan geven.

Is de compassietraining geschikt voor mij?

De compassietraining is geschikt voor jou wanneer je verlangt naar een mildere houding tegenover jezelf en anderen. Er ontstaat ruimte voor het toelaten van positieve ervaringen zoals vreugde en dankbaarheid. Je verbondenheid en empathie met anderen en jezelf komt uitgebreid aan bod tijdens deze training. MBCL maakt meer gebruik van voorstellingsoefeningen. Ook wordt er meer met (psycho-) educatie gewerkt, met name over het evolutionaire model van ons gevaar-, jaag- en zorgsysteem.

Zelfcompassie

De training vraagt dat je bereid bent om stil te staan bij je gevoelens, ook als ze moeilijk zijn. Net als in de mindfulnesstraining vraagt het ook om tijd en aandacht vrij te maken om te oefenen, zodat je opgedane ervaringen ook kunt integreren in je dagelijks leven. Voor het ontwikkelen van zelfcompassie heb je fundament van mindfulness nodig. Daarom raad ik eerst de cursus mindfulnesstraining te volgen.

Cursusinformatie

Nog bekend te maken

Aanmelden voor de cursus?

  Je naam

  Je e-mailadres

  Telefoon

  Je bericht

  BENIEUWD WAT IK VOOR JE KAN BETEKENEN?

  Ik neem graag contact met je op.

  Maak een afspraak