06 22103517 | Medisch Centrum De Brug, Geerdinksweg 149, 7555 DL Hengelo | info@visiemotion.nl

8-weekse mindfulnesstraining

De intensieve MSBR/MBCT mindfulnesstraining is geschikt voor een ieder die meer wil ervaren van mindfulness. Iedere week staat er een bepaald thema centraal. Door het ontwikkelen van de vaardigheden voor mindfulness vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn.

Is de intensieve mindfulnesstraining MBSR geschikt voor mij?

Tijdens deze training leer je om op een nieuwe manier om te gaan met oude patronen die soms in de weg zitten. Onderwerpen die aan bod komen zijn: hoe neem je waar, op welke wijzen kun je aandacht geven, wat is stress, wat zijn reacties op stress, hoe communiceer je, hoe ga je om met emoties, met je grenzen en met zelfzorg. Tijdens de training leer je door te doen. De oefeningen en opdrachten tijdens de zitting en in het huiswerk zullen aansluiten bij het thema van die week. In elke sessie is er veel ruimte om de ervaringen die je met deze oefeningen hebt opgedaan uit te wisselen met de andere groepsleden en om vragen te stellen of advies te vragen aan de trainer wanneer je moeilijkheden tegenkomt bij het oefenen. Tenslotte zijn er nog huiswerkopdrachten die gekoppeld zijn aan het thema van de zitting. Je sluit af met een individueel evaluatiegesprek met de trainer.

Mindfulness vergoeding

Mindfulness kan in de meeste gevallen gedeeltelijk vergoed worden vanuit het aanvullende pakket.Vraag bij je zorgverzekering na of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. Hedwig Hilhorst is gecertificeerd categorie 1 trainer en aangesloten bij de VMBN

Cursusinformatie

Acht maandagavonden:

3-10-24-31 oktober

7-14-21-28 november van 19.00-21.30 uur

Stiltedag (open inschrijving):

Zondag   20 november van 10.00-15.30 uur

Locatie

De trainingen worden gegeven in de zaal van Fysiotherapie Wooldersteen aan het Agathaplein te Hengelo.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 450,- (incl. BTW) inclusief audio/werkboek en lunch op de stiltedag.

Deelnemers die eerder de basiscursus hebben gevolgd krijgen €100,- korting.

Aanmelden voor de cursus?

  Je naam

  Je e-mailadres

  Telefoon

  Je bericht

  BENIEUWD WAT IK VOOR JE KAN BETEKENEN?

  Ik neem graag contact met je op.

  Maak een afspraak